Ako vam se danas ne jede meso, a želite i dalje pojesti ukusan i slastan ručak, onda je ova zapečena cvjetača sa sirom pravi odabir za vas. Evo kako se priprema
Sastojci:
- jedna glava cvjetače
- krušne mrvice
- 2 žlice ulja
- 3 jaja
- 150 ml kiselog vrhnja
- 10 dkg ribanog sira (gorgonzola ili neki drugi koji volite)
- 2 žlice oštrog brašna
- 10 dkg edamera
- sol, papar i peršin od začina
Priprema:
1. Cvjetaču očistite, skuhajte u vreloj vodi oko 12 minuta i stavite sa strane. Posudu za pečenje premažite uljem pa pospite krušnim mrvicama. Cvjetaču narežite na manje komade i posložite u posudu.
2. Istucite snijeg od bjelanjaka, s malo soli. Žumanjke pomiješajte s vrhnjem, naribanim sirom gorgonzolom, oštrim brašnom, paprom, soli i peršinom. Na kraju svemu dodajte i snijeg od bjelanjaka, ali miješajte kuhačom, veoma polako. Smjesu ravnomjerno rasporedite po cvjetači.
3. Pecite oko 25-30 minuta na 170 stupnjeva pa dodajte naribani edamer. Pecite još oko sedam minuta. Poslužite uz salatu i uživajte!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.