Mini pite od limuna - slatko osvježavajuće savršenstvo
Postoji niz starinskih recepata koji su izdržali test vremena jer su jednostavni za napraviti, apsolutno ukusni i estetski neodoljivi. Tajna ovih mini krostata, odnosno pitica, jest podjednako u tijestu i u punjenju
Fine pitice od limuna (za 6 komada)
Sastojci za tijesto:
- 200 g brašna
- 50 g šećera
- 120 g maslaca sol
Sastojci za nadjev:
- 4 žumanjka
- 250 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 5 žlica soka od limuna
- 1 žlica jestivog škroba
- 2 bjelanjka
- 50 g šećera
- 1 žlica šećera u prahu
Priprema:
Od brašna, šećera, prstohvata soli i maslaca narezanog na listiće uz dodatak 2 žlice hladne vode brzo umijesi prhko tijesto, umotaj ga u foliju i ostavi 30 minuta u hladnjaku. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
Ohlađeno tijesto razvaljaj na pobrašnjenoj plohi pa njime obloži namašćene kalupe za pitu (promjera 10 cm). Pjenasto izmiksaj žumanjke, a zatim umiješaj kondenzirano mlijeko, sok od limuna i škrob.
Bjelanjke izmiksaj sa šećerom pa slastičarskom špricom na pite istisni puslice te ih peci još oko 5 minuta. Gotove pite pospi šećerom u prahu.
CIJELI RECEPT POGLEDAJTE OVDJE