Našli smo recept za sočnu čokoladnu tortu s pivom!

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva
Ako obožavate pivo i čokoladu, možda biste trebali probati to dvoje u kombinaciji što prije! Ovaj jednostavan recept za čokoladnu tortu s tamnim pivom će vas oduševiti. Evo što vam sve treba za pripremu i kako se uopće priprema ovaj neobičan, ali ukusan desert.
Vidi originalni članak

Što vam sve treba?

  • 250 ml crnog/tamnog piva 
  • 250 g maslaca
  • 75 g kakao praha
  • 250 g oštrog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 250 grama šećera
  • prstohvat soli
  • 3 jaja
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 200 g tamne čokolade za kuhanje i 75 ml vrhnja za šlag (za glazuru)

Kako pripremiti ovu tortu?

  1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva te premažite manji okrugli kalup za pečenje. 
  2. Pivo zakuhajte s maslacem na laganoj vatri uz stalno miješanje. Na kraju dodajte i kakao u prahu te ostavite smjesu da se hladi. 
  3. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, soli i šećerom. 
  4. U drugoj posudi pomiješajte jaja i vrhnje u glatku smjesu. Tome dodajte smjesu od čokolade, a zatim i mješavinu brašna. 
  5. Sve stavite u kalup za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena. Kad izvadite tortu iz pećnice, pustite je da se malo ohladi. 
  6. Čokoladu za glazuru rastopite s vrhnjem za šlag na pari. Kad se torta ohladi, premažite je čokoladnom glazurom i poslužite svoj WOW desert. Dobar tek!

Više ovakvih recepata potražite na stranici Miss7!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr