Ako obožavate pivo i čokoladu, možda biste trebali probati to dvoje u kombinaciji što prije! Ovaj jednostavan recept za čokoladnu tortu s tamnim pivom će vas oduševiti. Evo što vam sve treba za pripremu i kako se uopće priprema ovaj neobičan, ali ukusan desert.
Što vam sve treba?
- 250 ml crnog/tamnog piva
- 250 g maslaca
- 75 g kakao praha
- 250 g oštrog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 250 grama šećera
- prstohvat soli
- 3 jaja
- 150 g kiselog vrhnja
- 200 g tamne čokolade za kuhanje i 75 ml vrhnja za šlag (za glazuru)
Kako pripremiti ovu tortu?
- Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva te premažite manji okrugli kalup za pečenje.
- Pivo zakuhajte s maslacem na laganoj vatri uz stalno miješanje. Na kraju dodajte i kakao u prahu te ostavite smjesu da se hladi.
- Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, soli i šećerom.
- U drugoj posudi pomiješajte jaja i vrhnje u glatku smjesu. Tome dodajte smjesu od čokolade, a zatim i mješavinu brašna.
- Sve stavite u kalup za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena. Kad izvadite tortu iz pećnice, pustite je da se malo ohladi.
- Čokoladu za glazuru rastopite s vrhnjem za šlag na pari. Kad se torta ohladi, premažite je čokoladnom glazurom i poslužite svoj WOW desert. Dobar tek!
Više ovakvih recepata potražite na stranici Miss7!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.