Mramorni kuglof: Vječni klasik koji svi vole

Donosimo vam recept za najukusniji mramorni kuglof koji ćete poželjeti jesti svaki dan. U slast!
SASTOJCI
- glatko brašno 350 g
- prašak za pecivo 3 žličica
- sol
- šećer 400 g
- kakao prah 60 g
- voda 6 žlica
- maslac 350 g
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- jaje 5 kom
- mlijeko 60 ml

POSTUPAK
- Prosij brašno s praškom za pecivo i soli, piše miss7.
- U manjoj posudici pomiješaj kakao i toplu vodu.
- Rastopljeni i rashlađeni maslac izmiksaj sa šećerom i ekstraktom vanilije.
- Dodaj jedno po jedno jaje pa miksaj dok smjesa ne postane svjetlija i pahuljasta.
- U pripremljenu smjesu naizmjence dodaj brašno i mlijeko. Dobro izmiješaj.
- Trećinu smjese premjesti u drugu posudu pa pomiješaj s pripremljenom mješavinom kakaa i vode.
- U namašćeni kalup za kuglof stavi po 1 žlicu bijele smjese pa na nju žlicu s kakaom. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš cijelu smjesu.
- Peci otprilike 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Provjeri čačkalicom je li pečeno pa pusti da se kuglof rashladi prije no što ga izvrneš iz kalupa.
- Ovaj sočni mramorni kuglof možeš uvijek napraviti još sočnijim i slađim - ako ga preliješ preljevom od čokolade. Znamo, i ovako ima dovoljno kalorija, ali svi znamo kako se kalorije za vrijeme blagdana ne računaju.