Donosimo vam recept za najukusniji mramorni kuglof koji ćete poželjeti jesti svaki dan. U slast!
SASTOJCI
- glatko brašno 350 g
- prašak za pecivo 3 žličica
- sol
- šećer 400 g
- kakao prah 60 g
- voda 6 žlica
- maslac 350 g
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- jaje 5 kom
- mlijeko 60 ml
POSTUPAK
- Prosij brašno s praškom za pecivo i soli, piše miss7.
- U manjoj posudici pomiješaj kakao i toplu vodu.
- Rastopljeni i rashlađeni maslac izmiksaj sa šećerom i ekstraktom vanilije.
- Dodaj jedno po jedno jaje pa miksaj dok smjesa ne postane svjetlija i pahuljasta.
- U pripremljenu smjesu naizmjence dodaj brašno i mlijeko. Dobro izmiješaj.
- Trećinu smjese premjesti u drugu posudu pa pomiješaj s pripremljenom mješavinom kakaa i vode.
- U namašćeni kalup za kuglof stavi po 1 žlicu bijele smjese pa na nju žlicu s kakaom. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš cijelu smjesu.
- Peci otprilike 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Provjeri čačkalicom je li pečeno pa pusti da se kuglof rashladi prije no što ga izvrneš iz kalupa.
- Ovaj sočni mramorni kuglof možeš uvijek napraviti još sočnijim i slađim - ako ga preliješ preljevom od čokolade. Znamo, i ovako ima dovoljno kalorija, ali svi znamo kako se kalorije za vrijeme blagdana ne računaju.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.