Namaz koji će oduševiti sve: Kozice i maslac se baš ljube

canva
Idealno za nadolazeću blagdansku trpezu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 680 g kozica
  • 1 luk
  • 2 žličice soli
  • 450 g maslaca
  • 2 žličice limunove korice
  • 2 žlice limuna
  • žlica worcestershire umaka
  • 1/4 šalice peršina
  • 1/4 šalice kopra
  • pola žličice papra
  • pola žličice sjemenki celera

Priprema:

U zdjelu stavi sitno nasjeckani luk i prekrij ga hladnom vodom te dodaj kockicu leda. Ostavi najmanje 5 minuta kako bi se ublažio okus luka. Potom ocijedi luk, posuši ga papirnatim ručnikom i ostavi sa strane.

Pripremi srednje veliku zdjelu s ledenom vodom i ostavi sa strane. U srednjem loncu zakuhaj posoljenu vodu. Smanji vatru na lagano vrenje i dodaj kozice. Kuhaj ih dok ne postanu potpuno ružičaste i čvrste na dodir, otprilike 5-7 minuta.

Prebaci kuhane kozice u zdjelu s ledenom vodom i ostavi ih da se ohlade dovoljno da ih možeš uzeti u ruke. Oguli ih i, ako je potrebno, očisti. Zatim ih posuši papirnatim ručnikom.

Sitno nasjeckaj kozice dok ne postanu gotovo poput paste. Ako želiš ubrzati proces, možeš ih nekoliko puta "zavrtjeti" u multipraktiku.

U velikoj zdjeli drvenom žlicom dobro izmiješaj maslac dok ne postane gladak. Dodaj nasjeckane kozice, preostalu 1 žličicu soli, limunovu koricu i sok, Worcestershire umak, nasjeckane svježe peršin i kopar, crni papar i sjemenke celera. Vilicom ili drvenom žlicom miješaj dok svi sastojci ne budu ravnomjerno raspoređeni.

Uživaj!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr