Namaz koji će oduševiti sve: Kozice i maslac se baš ljube
Sastojci:
- 680 g kozica
- 1 luk
- 2 žličice soli
- 450 g maslaca
- 2 žličice limunove korice
- 2 žlice limuna
- žlica worcestershire umaka
- 1/4 šalice peršina
- 1/4 šalice kopra
- pola žličice papra
- pola žličice sjemenki celera
Priprema:
U zdjelu stavi sitno nasjeckani luk i prekrij ga hladnom vodom te dodaj kockicu leda. Ostavi najmanje 5 minuta kako bi se ublažio okus luka. Potom ocijedi luk, posuši ga papirnatim ručnikom i ostavi sa strane.
Pripremi srednje veliku zdjelu s ledenom vodom i ostavi sa strane. U srednjem loncu zakuhaj posoljenu vodu. Smanji vatru na lagano vrenje i dodaj kozice. Kuhaj ih dok ne postanu potpuno ružičaste i čvrste na dodir, otprilike 5-7 minuta.
Prebaci kuhane kozice u zdjelu s ledenom vodom i ostavi ih da se ohlade dovoljno da ih možeš uzeti u ruke. Oguli ih i, ako je potrebno, očisti. Zatim ih posuši papirnatim ručnikom.
Sitno nasjeckaj kozice dok ne postanu gotovo poput paste. Ako želiš ubrzati proces, možeš ih nekoliko puta "zavrtjeti" u multipraktiku.
U velikoj zdjeli drvenom žlicom dobro izmiješaj maslac dok ne postane gladak. Dodaj nasjeckane kozice, preostalu 1 žličicu soli, limunovu koricu i sok, Worcestershire umak, nasjeckane svježe peršin i kopar, crni papar i sjemenke celera. Vilicom ili drvenom žlicom miješaj dok svi sastojci ne budu ravnomjerno raspoređeni.
Uživaj!