Idealno za nadolazeću blagdansku trpezu
Sastojci:
- 680 g kozica
- 1 luk
- 2 žličice soli
- 450 g maslaca
- 2 žličice limunove korice
- 2 žlice limuna
- žlica worcestershire umaka
- 1/4 šalice peršina
- 1/4 šalice kopra
- pola žličice papra
- pola žličice sjemenki celera
Priprema:
U zdjelu stavi sitno nasjeckani luk i prekrij ga hladnom vodom te dodaj kockicu leda. Ostavi najmanje 5 minuta kako bi se ublažio okus luka. Potom ocijedi luk, posuši ga papirnatim ručnikom i ostavi sa strane.
Pripremi srednje veliku zdjelu s ledenom vodom i ostavi sa strane. U srednjem loncu zakuhaj posoljenu vodu. Smanji vatru na lagano vrenje i dodaj kozice. Kuhaj ih dok ne postanu potpuno ružičaste i čvrste na dodir, otprilike 5-7 minuta.
Prebaci kuhane kozice u zdjelu s ledenom vodom i ostavi ih da se ohlade dovoljno da ih možeš uzeti u ruke. Oguli ih i, ako je potrebno, očisti. Zatim ih posuši papirnatim ručnikom.
Sitno nasjeckaj kozice dok ne postanu gotovo poput paste. Ako želiš ubrzati proces, možeš ih nekoliko puta "zavrtjeti" u multipraktiku.
U velikoj zdjeli drvenom žlicom dobro izmiješaj maslac dok ne postane gladak. Dodaj nasjeckane kozice, preostalu 1 žličicu soli, limunovu koricu i sok, Worcestershire umak, nasjeckane svježe peršin i kopar, crni papar i sjemenke celera. Vilicom ili drvenom žlicom miješaj dok svi sastojci ne budu ravnomjerno raspoređeni.
Uživaj!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.