Napravite domaće raviole s ovim trikom!

pexels
Budi pravi majstor i napravi ove domaće raviole. Ali prije nego što počneš, prihvati činjenicu da su domaći ravioli ‘projekt’. I ne pokušavaj ga izvoditi u utorak navečer nakon posla ili nogometnog treninga (ili nakon oboje).
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 400 g brašna
  • 3 jaja
  • 2 žumanca žlica ulja
  • ½ žličice soli sol
  • papar i muškatni oraščić

Za nadjev:

  • 300 g ricotte
  • 1 jaje
  • 200 g naribanog ementalera
  • 30 g parmezana
  • 1-2 žlice krušnih mrvica
  • 1 češanj češnjaka


Priprema:

Umijesi glatko tijesto od brašna, jaja, žumanjka, žlice ulja i ½ žličice soli pa ga ostavi 60 minuta u hladnjaku.  Za nadjev izmiješaj ricottu, jaje, ementaler, parmezan, krušne mrvice i češnjak.

Smjesu začini po vlastitom ukusu solju, paprom i muškatnim oraščićem. Tijesto tanko razvaljaj po pobrašnjenoj plohi pa izreži krugove promjera 6 cm.

Na svaki stavi po 2 žličice nadjeva, rubove premaži s malo vode, preklopi da dobiješ polukružne jastučiće, pa pritisni rubove da se zalijepe (prstima, vilicom…). Tako pripremljene raviole kuhaj u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta.

CIJELI RECEPT POGLEDAJTE OVDJE

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Posjeti joomboos.24sata.hr