Budi pravi majstor i napravi ove domaće raviole. Ali prije nego što počneš, prihvati činjenicu da su domaći ravioli ‘projekt’. I ne pokušavaj ga izvoditi u utorak navečer nakon posla ili nogometnog treninga (ili nakon oboje).
Sastojci:
- 400 g brašna
- 3 jaja
- 2 žumanca žlica ulja
- ½ žličice soli sol
- papar i muškatni oraščić
Za nadjev:
- 300 g ricotte
- 1 jaje
- 200 g naribanog ementalera
- 30 g parmezana
- 1-2 žlice krušnih mrvica
- 1 češanj češnjaka
Priprema:
Umijesi glatko tijesto od brašna, jaja, žumanjka, žlice ulja i ½ žličice soli pa ga ostavi 60 minuta u hladnjaku. Za nadjev izmiješaj ricottu, jaje, ementaler, parmezan, krušne mrvice i češnjak.
Smjesu začini po vlastitom ukusu solju, paprom i muškatnim oraščićem. Tijesto tanko razvaljaj po pobrašnjenoj plohi pa izreži krugove promjera 6 cm.
Na svaki stavi po 2 žličice nadjeva, rubove premaži s malo vode, preklopi da dobiješ polukružne jastučiće, pa pritisni rubove da se zalijepe (prstima, vilicom…). Tako pripremljene raviole kuhaj u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta.
CIJELI RECEPT POGLEDAJTE OVDJE
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.