Napravite domaću šalšu od rajčica iz svog vrta!

canva
Sezona je rajčica i vrtovi mnogih prepuni su ovog crvenog blaga. A ako više ne znate gdje biste s njima, mi imamo ideju! Napravite od nje domaću šalšu. Evo recepta:
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 kg rajčica
  • 1 kg luka
  • 2 dl maslinovog ulja
  • sol papar
  • šećer
  • po želji: svježe začinsko bilje (peršin, bosiljak, origano)

Postupak:

  1. Rajčice oprati, preliti kipućom vodom i oguliti pa ih narezati na komadiće.
  2. Luk očistiti i sitno nasjeckati, zatim kratko prepržiti na malo maslinovog ulja pa dodati rajčicu, umiješati malo šećera te posoliti i pirjati dok se šalša ne zgusne na laganoj vatri.
  3. Na ovaj temeljni recept možete dodavati začine po želji i to: metvicu, vlasac, mažuran, lovor, mravinac, celer, mrkvu, češnjak, bosiljak, kapare, pinjole, kvasinu, balsamico, ružmarin, grožđice, bademe, kadulju, papar, koricu limuna, prošek,suho vino ili med...
  4. Ako je šalša prekisela, možete je dodatno ublažiti žlicom šećera ili meda, po ukusu.

Skladištite je u hladnjak ili zamrzivač i uživajte u najboljem domaćem umaku ikad. A za više ovakvih recepata posjetite Miss Gastro!

Posjeti joomboos.24sata.hr