Sezona je rajčica i vrtovi mnogih prepuni su ovog crvenog blaga. A ako više ne znate gdje biste s njima, mi imamo ideju! Napravite od nje domaću šalšu. Evo recepta:
Sastojci:
- 4 kg rajčica
- 1 kg luka
- 2 dl maslinovog ulja
- sol papar
- šećer
- po želji: svježe začinsko bilje (peršin, bosiljak, origano)
Postupak:
- Rajčice oprati, preliti kipućom vodom i oguliti pa ih narezati na komadiće.
- Luk očistiti i sitno nasjeckati, zatim kratko prepržiti na malo maslinovog ulja pa dodati rajčicu, umiješati malo šećera te posoliti i pirjati dok se šalša ne zgusne na laganoj vatri.
- Na ovaj temeljni recept možete dodavati začine po želji i to: metvicu, vlasac, mažuran, lovor, mravinac, celer, mrkvu, češnjak, bosiljak, kapare, pinjole, kvasinu, balsamico, ružmarin, grožđice, bademe, kadulju, papar, koricu limuna, prošek,suho vino ili med...
- Ako je šalša prekisela, možete je dodatno ublažiti žlicom šećera ili meda, po ukusu.
Skladištite je u hladnjak ili zamrzivač i uživajte u najboljem domaćem umaku ikad. A za više ovakvih recepata posjetite Miss Gastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.