Napravite mekane buhtle s čokoladom po ovom receptu!
Sastojci:
- 500 grama glatkog brašna
- 300 ml toplog mlijeka
- 60 grama šećera u prahu
- 100 ml ulja
- vrećica + jedna žličica suhog kvasca
- prstohvat soli
- bjelanjak
- čokoladni namaz po želji
Sastojci za premaz:
- 1 žumanjak
- malo mlijeka
POGLEDAJTE VIDEO:
@helenapudic Najmekše slatke buhtle 🍫 500 g brašna 300 ml toplog mlijeka 60 g šećera u prahu 100 ml ulja vrećica suhog kvasca + žličica prstohvat soli bjelanjak Premaz žumanjak+malo mlijeka U toplom mlijeku aktivirati kvasac s žlicom šećera i žlicom brašna, ostaviti 10 minuta da nabubri. Dodati brašnu aktivirani kvasac i ostale sastojke i dobro umijesiti. Tijesto će biti ljepljivo, pobrašniti ruke, odvojiti od posude i prebacite u drugu posudu koju ste malo premazali uljem. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti oko sat na toplom. Pouljiti mslo ruke i radnu površine, napraviti kuglice, svaku kuglicu razvaljati i napuniti namazom, zarolati i ostaviti na papiru za pečenje prekriveno krpom oko 20 minuta. Premazati mješavinom žumanjka i mlijeka te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200°C dok ne porumeni, otprilike 20 minuta. U slast! - - - - - - - - -#buhtle #peciva #nutella #tijesto #insta #food #slatko #sweet #hrana#fjp #foryou #foryoupage ♬ Love Story - Indila - Penguin Piano
Priprema:
1. Aktivirajte kvasac u toplom mlijeku sa žlicom šećera u prahu i žlicom brašna. Nakon 10 minuta će nabubriti.
2. Brašnu dodajte ostale sastojke pa dodajte aktivirani kvasac i umijesite glatko tijesto. Mora ostati ljepljivo, nemojte dodavati više brašna nego što piše u receptu.
3. Malo pobrašnite ruke i prebacite tijesto u drugu posudu, koju ste prethodno premazali uljem. Prekrijte folijom i ostavite na toplom da se diže oko sat vremena.
4. Nakon sat vremena napravite kuglice od tijesta, razvaljajte svaku, napunite čokoladnim namazom po želji, oblikujte u kuglice ponovno i ostavite na pobrašnjenoj površini da se još 20-ak minuta diže, obavezno prekrijte krpom.
5. Premažite buhtle mlijekom i žumanjkom i pecite na 200 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju, oko 20 minuta.
Dobar tek!