Prvi 15791 pregleda 05. svibnja 2024.

Napravite mekane buhtle s čokoladom po ovom receptu!

canva

Na TikToku smo pronašli savršen recept za savršeno mekane buhtle s čokoladom! Svi će tražiti još! Evo što vam je sve potrebno i kako ih pripremiti.

Sastojci:

  • 500 grama glatkog brašna
  • 300 ml toplog mlijeka
  • 60 grama šećera u prahu
  • 100 ml ulja
  • vrećica + jedna žličica suhog kvasca
  • prstohvat soli
  • bjelanjak
  • čokoladni namaz po želji

Sastojci za premaz:

  • 1 žumanjak
  • malo mlijeka

POGLEDAJTE VIDEO:

@helenapudic Najmekše slatke buhtle 🍫 500 g brašna 300 ml toplog mlijeka 60 g šećera u prahu 100 ml ulja vrećica suhog kvasca + žličica prstohvat soli bjelanjak Premaz žumanjak+malo mlijeka U toplom mlijeku aktivirati kvasac s žlicom šećera i žlicom brašna, ostaviti 10 minuta da nabubri. Dodati brašnu aktivirani kvasac i ostale sastojke i dobro umijesiti. Tijesto će biti ljepljivo, pobrašniti ruke, odvojiti od posude i prebacite u drugu posudu koju ste malo premazali uljem. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti oko sat na toplom. Pouljiti mslo ruke i radnu površine, napraviti kuglice, svaku kuglicu razvaljati i napuniti namazom, zarolati i ostaviti na papiru za pečenje prekriveno krpom oko 20 minuta. Premazati mješavinom žumanjka i mlijeka te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200°C dok ne porumeni, otprilike 20 minuta. U slast! - - - - - - - - -#buhtle #peciva #nutella #tijesto #insta #food #slatko #sweet #hrana#fjp #foryou #foryoupage ♬ Love Story - Indila - Penguin Piano

Priprema:

1. Aktivirajte kvasac u toplom mlijeku sa žlicom šećera u prahu i žlicom brašna. Nakon 10 minuta će nabubriti.

2. Brašnu dodajte ostale sastojke pa dodajte aktivirani kvasac i umijesite glatko tijesto. Mora ostati ljepljivo, nemojte dodavati više brašna nego što piše u receptu.

3. Malo pobrašnite ruke i prebacite tijesto u drugu posudu, koju ste prethodno premazali uljem. Prekrijte folijom i ostavite na toplom da se diže oko sat vremena.

4. Nakon sat vremena napravite kuglice od tijesta, razvaljajte svaku, napunite čokoladnim namazom po želji, oblikujte u kuglice ponovno i ostavite na pobrašnjenoj površini da se još 20-ak minuta diže, obavezno prekrijte krpom.

5. Premažite buhtle mlijekom i žumanjkom i pecite na 200 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju, oko 20 minuta.

Dobar tek!

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°