Napravite slatki clafoutis s trešnjama za vikend uživanje

reuters/pixsell/CANVA
Imamo recept za preukusni clafoutis s trešnjama, koje su sad još uvijek u sezoni. Jako je jednostavan za pripremu, samo sve pomiješate i ispečete, a svi će u ovom kolaču uživati za vikend. Evo kako se priprema i što vam sve treba
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 grama zrelih trešanja
  • 3 jaja
  • 150 grama brašna
  • 150 grama maslaca
  • 120 grama šećera
  • vanilin šećer
  • šalica likera od trešanja
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Izvadite koštice iz svježih trešanja i namočite ih u liker. Neka stoje u tome oko sat vremena, piše Coolinarika 
  2. Premažite posudu za pečenje maslacem i posložite cijele trešnje na nju
  3. Umutiti jaja vilicom, dodati brašno pa sve pomiješati. Dodati otopljeni maslac koji se malo ohladio i mutiti mutilicom dok ne dobijete glatku smjesu
  4. Dodajte mlijeko i šećer te vanilin šećer pa pomiješajte još jednom. Smjesu prelijte preko trešanja 
  5. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva pa smanjite temperaturu i pecite još 15 minuta na 170 stupnjeva

Uživajte!

 

Pogledajte četvrtu epizodu Outsidera: 

Posjeti joomboos.24sata.hr