Imamo recept za preukusni clafoutis s trešnjama, koje su sad još uvijek u sezoni. Jako je jednostavan za pripremu, samo sve pomiješate i ispečete, a svi će u ovom kolaču uživati za vikend. Evo kako se priprema i što vam sve treba
Sastojci:
- 400 grama zrelih trešanja
- 3 jaja
- 150 grama brašna
- 150 grama maslaca
- 120 grama šećera
- vanilin šećer
- šalica likera od trešanja
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Izvadite koštice iz svježih trešanja i namočite ih u liker. Neka stoje u tome oko sat vremena, piše Coolinarika
- Premažite posudu za pečenje maslacem i posložite cijele trešnje na nju
- Umutiti jaja vilicom, dodati brašno pa sve pomiješati. Dodati otopljeni maslac koji se malo ohladio i mutiti mutilicom dok ne dobijete glatku smjesu
- Dodajte mlijeko i šećer te vanilin šećer pa pomiješajte još jednom. Smjesu prelijte preko trešanja
- Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva pa smanjite temperaturu i pecite još 15 minuta na 170 stupnjeva
Uživajte!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.