Neodoljivi kolač od limuna i sira sprema se za sat vremena

Canva
Ako vam se jedu kolači, a nemate vremena, ni volje ni želje po ovim vrućinama, dugo stajati u kuhinji, onda je ovo desert za vas
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 šalica + 2 žlice šećera
  • Ulje
  • Naribana korica limuna
  • 9 žlicaa omekšalog maslaca
  • 3 veća jaja
  • Pola žličice ekstrakta limuna
  • 1 i 1/3 šalice oštrog brašna
  • 1 i 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 šalice + 1 žlica ricotta sira
  • šećer u prahu, tučeno slatko vrhnje ili vrhnje za šlag, voće po izboru - za ukrašavanje

Priprema:

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Okrugli kalup namasti i obloži papirom za pečenje.

Šećer i limunovu koricu izmiješaj među dlanovima kako bi se šećer jače infuzirao aromama limuna. Dodaj maslac i počni miksati na srednjoj brzini. Miksaj dok ne dobiješ pahuljastu smjesu, oko 10 minuta.

U smjesu dodaj jaja, jedno po jedno, i miksaj na slaboj brzini dok se svako jaje ne uklopi u smjesu. Dodaj ricottu i miksaj dalje. Dodaj brašno, prašak za pecivo i sol te miksaj još 15-ak sekundi, odnosno dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.

Tijesto ulij u kalup i peci 30-35 minuta. Izvadi iz pećnice i pusti da se hladi u kalupu oko 15 minuta. Izvadi iz kalupa i pusti da se ohladi na sobnu temperaturu oko 45 minuta.

Pospi šećerom u prahu i posluži s tučenim slatkim vrhnjem i voćem po izboru.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr