Ako vam se jedu kolači, a nemate vremena, ni volje ni želje po ovim vrućinama, dugo stajati u kuhinji, onda je ovo desert za vas
Sastojci:
- 1 šalica + 2 žlice šećera
- Ulje
- Naribana korica limuna
- 9 žlicaa omekšalog maslaca
- 3 veća jaja
- Pola žličice ekstrakta limuna
- 1 i 1/3 šalice oštrog brašna
- 1 i 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 1/2 šalice + 1 žlica ricotta sira
- šećer u prahu, tučeno slatko vrhnje ili vrhnje za šlag, voće po izboru - za ukrašavanje
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Okrugli kalup namasti i obloži papirom za pečenje.
Šećer i limunovu koricu izmiješaj među dlanovima kako bi se šećer jače infuzirao aromama limuna. Dodaj maslac i počni miksati na srednjoj brzini. Miksaj dok ne dobiješ pahuljastu smjesu, oko 10 minuta.
U smjesu dodaj jaja, jedno po jedno, i miksaj na slaboj brzini dok se svako jaje ne uklopi u smjesu. Dodaj ricottu i miksaj dalje. Dodaj brašno, prašak za pecivo i sol te miksaj još 15-ak sekundi, odnosno dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
Tijesto ulij u kalup i peci 30-35 minuta. Izvadi iz pećnice i pusti da se hladi u kalupu oko 15 minuta. Izvadi iz kalupa i pusti da se ohladi na sobnu temperaturu oko 45 minuta.
Pospi šećerom u prahu i posluži s tučenim slatkim vrhnjem i voćem po izboru.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.