Napravili su čudo: Američki studenti hodaju i rade sklekove na vodi

YouTube/screenshot, canva
Ne radi se o čarobnjacima ili posebnim trikovima, pogledaj kako američki studenti ne samo hodaju nego i rade sklekove na vodi.
Vidi originalni članak

Koliko puta si čuo za onu teoriju da se nekako može hodati po vodi? Studenti strojarstva s američkog Sveučilišta Lamar u Teksasu bez mađioničara ili posebnih prilika uspjeli su to i napraviti. Nakon svog eksperimenta oni nisu samo hodali po vodi već su po njoj skakali, valjali se i trčali!

via GIPHY

A za sve je kriva - mješavina kukuruznog brašna i vode.

via GIPHY

Studenti su u vodu umiješali čak 900 kg brašna. Time su dobili supstancu koja pokazuje svojstva tzv. Ne-Newtonskh tekućina. To su tekućine slične npr. želatini, nakon što se na njih primijeni spora sila očvrsnu pa opet postaju tekuće! Svoju kućnu verziju eksperimenta isprobaj tako da u posudu pomiješaš 2 šalice kukuruznog brašna i šalicu vode. Smjesu zatim možeš koristiti na razne načine.

Pogledaj kako je ispao cijeli eksperiment studenata:

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Posjeti joomboos.24sata.hr