Prvi 962 pregleda 17. siječnja 2018.

Napravili su čudo: Američki studenti hodaju i rade sklekove na vodi

YouTube/screenshot
Američki studenti otkrili kako da 'hodaju po vodi' Američki studenti otkrili kako da 'hodaju po vodi' Američki studenti otkrili kako da 'hodaju po vodi' Američki studenti otkrili kako da 'hodaju po vodi' Američki studenti otkrili kako da 'hodaju po vodi' Američki studenti otkrili kako da 'hodaju po vodi' Američki studenti otkrili kako da 'hodaju po vodi'

Ne radi se o čarobnjacima ili posebnim trikovima, pogledaj kako američki studenti ne samo hodaju nego i rade sklekove na vodi.

Koliko puta si čuo za onu teoriju da se nekako može hodati po vodi? Studenti strojarstva s američkog Sveučilišta Lamar u Teksasu bez mađioničara ili posebnih prilika uspjeli su to i napraviti. Nakon svog eksperimenta oni nisu samo hodali po vodi već su po njoj skakali, valjali se i trčali!

via GIPHY

A za sve je kriva - mješavina kukuruznog brašna i vode.

via GIPHY

Studenti su u vodu umiješali čak 900 kg brašna. Time su dobili supstancu koja pokazuje svojstva tzv. Ne-Newtonskh tekućina. To su tekućine slične npr. želatini, nakon što se na njih primijeni spora sila očvrsnu pa opet postaju tekuće! Svoju kućnu verziju eksperimenta isprobaj tako da u posudu pomiješaš 2 šalice kukuruznog brašna i šalicu vode. Smjesu zatim možeš koristiti na razne načine.

Pogledaj kako je ispao cijeli eksperiment studenata:

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima
 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell
MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • leoni98

    ovo je totalno kul, al di su nabavili tolko brašna???
  • Avatar Sara_koja_hara

    Sara_koja_hara

    Ovo je toliko foraaa, zanima me kakav je to osjecaj kad trcis po vodi 😉