Nikad ukusnija: Palenta s ružmarinom i češnjakom

Ivica Galovic/PIXSELL, Canva
Donosimo vam recept za ukusnu i aromatičnu palentu koju ćete poželjeti jesti svakog dana. U slast!
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • povrtni temeljac 4 šalica
  • kukuruzna krupica 1 šalica
  • češnjak 4 režanj
  • ružmarin 1 žlica
  • sol 1 žličica
  • papar 0,50 žličica

POSTUPAK

  1. U lonac ubaci temeljac, nasitno nasjeckani češnjak i ružmarin i nakon što zakuha, pusti da kuha na laganoj vatri još 10 minuta dok se svi okusi ne sjedine, piše miss7.
  2. Dodaj palentu i dobro promiješaj. Poklopi i ostave da kuha na srednje jakoj vatri oko 10 minuta, uz povremeno miješanje.
  3. Promiješaj palentu. Po želji dodaj još vode ako želiš rjeđu palentu. 
  4. Dodaj soli prema ukusu, a možeš dodati i još ružmarina te svježe mljevenog papra.
  5. Posluži odmah!
Posjeti joomboos.24sata.hr