'Nismo spremni za maturu, mnogo je rupa, ali što je tu je'

Pixsell
Na današnjoj online konferenciji 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska' sudjelovali su i naši JoomBoosovci, Nika i Bruno. Razgovarali su o maturi i priznali: 'Nismo baš spremni, ali, što je tu je'
Vidi originalni članak

S njima su se u online razgovor o obrazovanju u doba korone uključile i njihove mame, a Brunina mama, Mirzeta, priznaje kako je online škola dosta promijenila ritam u njihovoj kući, javlja 24sata.

"Kod nas je uvijek neka trka, zbrka, treba stići na bus, a sad toga više nema. Sad je mirno, a jedini nemir koji se čuje je kad viče 'Mamaaaa, internet ne radi'", ispričala je.

Bruno: 'Puno je teže za maturu se pripremati kod kuće'

Bruno, pak, smatra da nije spreman za maturu i da je puno teže pripremati se od doma, gdje ne može otići na instrukcije niti si nekako dodatno pomoći s gradivom koje slabije razumije.

"Završno ocjenjivanje je prošlo bolje nego što sam očekivao, tu je bila prilika za prikupiti i bolju ocjenu. Većina profesora se stvarno trudila objasniti nam sve. Ne znam koliko će mi to biti dobra podloga za upis na fakultet, ali trudit ću se naučiti i napisati maturu što bolje mogu", poručio je Bruno.

Nika: 'Zbog hrpe rupa i premalo sati nismo baš spremni za maturu'

Daliborka Pavičić, mama naše xniks2x, priznaje kako su vrlo teško upali u online nastavu i da se sve dogodilo iznenadno.

"Školstvo bi se trebalo modernizirati u smislu predavanja, gradiva, da se skrati tolika količina gradiva koje djeca moraju upiti, jer, realno, 70 posto toga se zaboravi", smatra Daliborka.

Nika, pak, priznaje kako nije skroz spremna za maturu, i to ne zato što nije učila, nego zbog brojnih 'rupa' i smanjenog broja nastavnih sati ove školske godine, zbog štrajka i korone.

"Kad se sve sažme i oduzmu vikendi, nepotrebna dogovaranja, možda smo kako spada imali mjesec i pol' dana ovu školsku godinu. Mislim da sam ocijenjena na pravi način i lijepo je vidjeti dobru ocjenu za uzorno vladanje, ali nemam uopće osjećaj da ocjenjuju, više imam osjećaj da sam svoje školovanje već odavno završila", objašnjava Nika.

POGLEDAJTE CIJELU KONFERENCIJU OVDJE:

 

Najcool JoomBoos posterbook pronađi na svim kioscima Tiska!

Posjeti joomboos.24sata.hr