Prvi 1367 pregleda 20. svibnja 2020.

'Nismo spremni za maturu, mnogo je rupa, ali što je tu je'

Pixsell

Na današnjoj online konferenciji 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska' sudjelovali su i naši JoomBoosovci, Nika i Bruno. Razgovarali su o maturi i priznali: 'Nismo baš spremni, ali, što je tu je'

S njima su se u online razgovor o obrazovanju u doba korone uključile i njihove mame, a Brunina mama, Mirzeta, priznaje kako je online škola dosta promijenila ritam u njihovoj kući, javlja 24sata.

"Kod nas je uvijek neka trka, zbrka, treba stići na bus, a sad toga više nema. Sad je mirno, a jedini nemir koji se čuje je kad viče 'Mamaaaa, internet ne radi'", ispričala je.

Bruno: 'Puno je teže za maturu se pripremati kod kuće'

 | Autor:

Bruno, pak, smatra da nije spreman za maturu i da je puno teže pripremati se od doma, gdje ne može otići na instrukcije niti si nekako dodatno pomoći s gradivom koje slabije razumije.

"Završno ocjenjivanje je prošlo bolje nego što sam očekivao, tu je bila prilika za prikupiti i bolju ocjenu. Većina profesora se stvarno trudila objasniti nam sve. Ne znam koliko će mi to biti dobra podloga za upis na fakultet, ali trudit ću se naučiti i napisati maturu što bolje mogu", poručio je Bruno.

Nika: 'Zbog hrpe rupa i premalo sati nismo baš spremni za maturu'

Daliborka Pavičić, mama naše xniks2x, priznaje kako su vrlo teško upali u online nastavu i da se sve dogodilo iznenadno.

"Školstvo bi se trebalo modernizirati u smislu predavanja, gradiva, da se skrati tolika količina gradiva koje djeca moraju upiti, jer, realno, 70 posto toga se zaboravi", smatra Daliborka.

 | Autor:

Nika, pak, priznaje kako nije skroz spremna za maturu, i to ne zato što nije učila, nego zbog brojnih 'rupa' i smanjenog broja nastavnih sati ove školske godine, zbog štrajka i korone.

"Kad se sve sažme i oduzmu vikendi, nepotrebna dogovaranja, možda smo kako spada imali mjesec i pol' dana ovu školsku godinu. Mislim da sam ocijenjena na pravi način i lijepo je vidjeti dobru ocjenu za uzorno vladanje, ali nemam uopće osjećaj da ocjenjuju, više imam osjećaj da sam svoje školovanje već odavno završila", objašnjava Nika.

POGLEDAJTE CIJELU KONFERENCIJU OVDJE:

 

Najcool JoomBoos posterbook pronađi na svim kioscima Tiska!

 | Autor:

Tvoja reakcija?