Mljac! Proslavi dan Gin & Tonica uz ovaj cheesecake
Što ti treba?
Za bazu:
- 300 grama keksa (Digestive, Petite...)
- 150 grama maslaca (neslanog)
Za kremu:
-
100 ml Gina
-
150 ml Tonica
-
75 grama šećera
-
5 listića želatine
-
600 grama krem sira (ili svježeg ili Mascarponea, po želji)
-
300 ml slatkog vrhnja
-
100 grama šećera u prahu sok od pola limete
Za dekoraciju:
-
150 ml slatkog vrhnja
-
2 žlice šećera u prahu
-
korica limete
-
12 kriški limete
-
Usitnite kekse u blenderu. Maslac otopite i pomiješajte s keksima. Smjesu utisnite u lim promjera 8x20 cm, na papir za pečenje. Stavite u hladnjak da stoji dok ne pripremite kremu.
-
Listiće želatine otapajte u hladnoj vodi pet minuta. Za to vrijeme otopite gin, tonic i šećer na laganoj vatri. Želatinu također prebaci u zdjelu i sve zajedno pomiješaj. Kratko kuhaj na laganoj vatri pa ugasi.
-
Mikserom pomiješaj sir, šećer u prahu i sok limete. U smjesu lagano dodaj otopinu gina i tonica. Miješaj dok ne postane glatka smjesa. Zatim dodaj slatko vrnje i miksaj dok se ne sjedini.
-
Smjesu izlijte na kekse i sve zajedno stavite u hladnjak da odstoji 5-6 sati, a najbolje bi bilo tijekom noći.
-
Za dekoraciju, izmiksaj slatko vrhnje i šećer u prahu i istisni na vrh torte. Dodatno ukrasi kriškama i koricom limete i uživaj u svojoj poslastici.
Dobar tek!