Prvi 2983 pregleda 21. listopada 2019.

Mljac! Proslavi dan Gin & Tonica uz ovaj cheesecake

beckyexcell/instagram

Svjetski je dan Gin & Tonica, a kako ga bolje proslaviti nego uz to piće ili gin & tonic cheesecake. Evo kako ga možeš napraviti!

Što ti treba?

Za bazu:

  • 300 grama keksa (Digestive, Petite...)
  • 150 grama maslaca (neslanog)

Za kremu:

  • 100 ml Gina

  • 150 ml Tonica

  • 75 grama šećera

  • 5 listića želatine

  • 600 grama krem sira (ili svježeg ili Mascarponea, po želji)

  • 300 ml slatkog vrhnja

  • 100 grama šećera u prahu sok od pola limete

Za dekoraciju:

  • 150 ml slatkog vrhnja

  • 2 žlice šećera u prahu

  • korica limete

  • 12 kriški limete

  1. Usitnite kekse u blenderu. Maslac otopite i pomiješajte s keksima. Smjesu utisnite u lim promjera 8x20 cm, na papir za pečenje. Stavite u hladnjak da stoji dok ne pripremite kremu.

  2. Listiće želatine otapajte u hladnoj vodi pet minuta. Za to vrijeme otopite gin, tonic i šećer na laganoj vatri. Želatinu također prebaci u zdjelu i sve zajedno pomiješaj. Kratko kuhaj na laganoj vatri pa ugasi.

  3. Mikserom pomiješaj sir, šećer u prahu i sok limete. U smjesu lagano dodaj otopinu gina i tonica. Miješaj dok ne postane glatka smjesa. Zatim dodaj slatko vrnje i miksaj dok se ne sjedini. 

  4. Smjesu izlijte na kekse i sve zajedno stavite u hladnjak da odstoji 5-6 sati, a najbolje bi bilo tijekom noći.

  5. Za dekoraciju, izmiksaj slatko vrhnje i šećer u prahu i istisni na vrh torte. Dodatno ukrasi kriškama i koricom limete i uživaj u svojoj poslastici.

Dobar tek!

via GIPHY

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

 

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°