Nova verzija rižota: Orzotto s piletinom i gljivama

Canva
Umjesto klasičnog rižota, isprobajte ovu verziju
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 šalica ječma
  • 1 glavica luka
  • 15 dag gljiva
  • 300 g piletine (bijelo meso nasjeckano na komadiće)
  • 1 šalica povrtnoga temeljca
  • curry
  • đumbir u prahu
  • listići peršina
  • 3 žlice naribanoga parmezana
  • ½ šalica svježe iscijeđenoga soka od limuna
  • sol
  • crni papar
  •  maslinovo ulje

Priprema:

Na niskoj temperaturi u tavi prodinstajte luk na maslinovom ulju. Lagano dodajte  ječam koji ste držali u mlakoj vodi, miješajte, dodajte komade komadiće piletine. Nakon dvije minute dodajte gljive, promiješajte. Nakon par minuta zalijevajte vrućim povrtnim temeljcem. Povremeno miješajte i zalijevajte temeljcem. Dodajte sol, papar, curry i đumbir. Nakon 30 minuta kušajte ječam jer bi trebao biti dovoljno mekan.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr