Nova verzija rižota: Orzotto s piletinom i gljivama
Umjesto klasičnog rižota, isprobajte ovu verziju
Sastojci:
- 1 šalica ječma
- 1 glavica luka
- 15 dag gljiva
- 300 g piletine (bijelo meso nasjeckano na komadiće)
- 1 šalica povrtnoga temeljca
- curry
- đumbir u prahu
- listići peršina
- 3 žlice naribanoga parmezana
- ½ šalica svježe iscijeđenoga soka od limuna
- sol
- crni papar
- maslinovo ulje
Priprema:
Na niskoj temperaturi u tavi prodinstajte luk na maslinovom ulju. Lagano dodajte ječam koji ste držali u mlakoj vodi, miješajte, dodajte komade komadiće piletine. Nakon dvije minute dodajte gljive, promiješajte. Nakon par minuta zalijevajte vrućim povrtnim temeljcem. Povremeno miješajte i zalijevajte temeljcem. Dodajte sol, papar, curry i đumbir. Nakon 30 minuta kušajte ječam jer bi trebao biti dovoljno mekan.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.