Umjesto klasičnog rižota, isprobajte ovu verziju
Sastojci:
- 1 šalica ječma
- 1 glavica luka
- 15 dag gljiva
- 300 g piletine (bijelo meso nasjeckano na komadiće)
- 1 šalica povrtnoga temeljca
- curry
- đumbir u prahu
- listići peršina
- 3 žlice naribanoga parmezana
- ½ šalica svježe iscijeđenoga soka od limuna
- sol
- crni papar
- maslinovo ulje
Priprema:
Na niskoj temperaturi u tavi prodinstajte luk na maslinovom ulju. Lagano dodajte ječam koji ste držali u mlakoj vodi, miješajte, dodajte komade komadiće piletine. Nakon dvije minute dodajte gljive, promiješajte. Nakon par minuta zalijevajte vrućim povrtnim temeljcem. Povremeno miješajte i zalijevajte temeljcem. Dodajte sol, papar, curry i đumbir. Nakon 30 minuta kušajte ječam jer bi trebao biti dovoljno mekan.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.