Novi rekorder: Složio je rubikovu kocku u samo 0.38 sekundi

Ben Katz@Youtube
Jared Di Carlo i Ben Katz sa MIT-a sagradili su čudnu napravu koja može složiti Rubikovu kocku u zadivljujućih 0.38 sekundi. Sa šest preciznih i brzih motora mašina je bila brža od prošlog svjetskog rekordera, koji je, zamisli, čovjek!
Vidi originalni članak

Pogledaj video ovdje:

Ovaj par genijalaca srušili su svjetski robotski rekord u slaganju Rubikove kocke. Prethodni rekorder, robot Sub1 Reloaded složio je Rubikovu kocku u 0.638 sekundi, dok je novi robot bio je brži za gotovo pola!

-Odlučili smo koristiti bolje motore od prijašnjih rekordera- rekao je Katz i dodao da šest kvalitetnih motora omogućava da robot složi Rubikovu kocku u neopisivo brzom vremenu

via GIPHY

Znanstvenici su iskoristili još jedan zanimljiv trik kako bi oborili svjetski rekord. Morali su spriječiti da kocka bude labava.

-Kada je kocka labava onako kada je čovjek pokušava složiti, strane zapinju jedna za drugu kada se okreću- rekao je Katz i dodao da su morali zategnuti kocku kako se ne bi potrgala od tolike brzine. 

Prošlog listopada, Koreanac SeungBeom Cho (23) oborio je svjetski rekord i za 4.59 sekundi složio Rubikovu kocku. Nije loše za čovjeka!

Di Carlo i Katz sada samo čekaju odgovor od Guinnessovih rekorda kako bi ih uvrstili u svoju knjigu

Jer i oni sanjaju isti san: Simse su lansirali i na mobitele!

Sve o nogometu možeš naučiti i putem Zabibuška sličica. Za samo tri kune možeš ih pronaći u svim Poštama, a nije problem napuniti album od 252 sličice jer u svakom paketu ih dobiješ 5 komada. Sudjeluj u nagradnoj igri jer su nagrade totalna ludnica. Možeš osvojiti mobitel Samsung Galaxy S8, igricu Fifa18 ili SonyPlayStation 4 Pro! Nagradnu igru u četiri kruga ima samo Zabibuška, a prvo izvlačenje je 15.03. i ima još tri kruga! 

Posjeti joomboos.24sata.hr