Novi trend: Pobijedi u videoigri i osvoji posao iz snova

layz_yt@instagram
Današnji razgovori za posao malo se razlikuju od onih uobičajenih - sve što moraš napraviti je pobijediti u videoigri!
Vidi originalni članak

Ok, ovo je vjerojatno san svakog gamera! Naime, razgovori za posao postali su prošlost. Ako želiš dobiti posao iz snova jedino što moraš je pobijediti i pokazati svoje impresivne vještine u igranju videoigara. 

via GIPHY

S razvojem tehnologije mnogo toga se promijenilo - danas je sve postalo on-line. Na internetu doista svašta možeš pronaći, a čini se kako ni znanje u školi više nije toliko bitno. Naravno, to ne znači da ne moraš učiti i ulagati u svoje obrazovanje. Ipak, ako si više ljubitelj videoigara i to je ono što te zanima, imamo dobru vijest! 

Tvrtka Siemens poznata po kućanskim aparatima i telekomunikacijskim uređajima na razgovoru za posao testira kandidate kroz igranje videoigara. Zadatak kandidata je da odigraju videoigru bolje od drugih, a najčešće se testiraju na pametnom telefonu ili računalu. Tome je pomogla i britanska kompanija Arctic Shores razvijajući videoigre za testiranje budućih zaposlenika. 

No, prije nego što kandidati zaigraju videoigru, moraju je odigrati sami zaposlenici. Na taj se način mjeri koja je osoba kvalificiranija za budući posao, a što je rezultat bliži rezultatu zaposlenika, veća je mogućnost da će kandidata zaposliti. Poanta cijele videoigre je da se zadatak riješi na što originalniji i inovativniji način. 

Ukoliko želiš testirati svoje znanje možeš to napraviti igrajući igru Present Panic. Glavni akter ove videoigre je Djed Mraz koji mora spakirati što više poklona u zadanom vremenu. 

Pročitaj ludu priču o frajeru iz Malezije koji se razveo od žene jer mu je prodala profil na videoigri i saznaj kojih pet razloga potvrđuju da gaming ne zaglupljuje!

 

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima!


MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN! 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Posjeti joomboos.24sata.hr