Prvi 733 pregleda 17. siječnja 2018.

'Razbijamo' mitove: 5 razloga zašto gaming ne zaglupljuje

Sljedeći put kad ti starci počnu prigovarati oko toga što igraš igrice, objasni im da gaming i nije toliko loš

Video igrice možda nisu najveće zlo. Vjerojatno često čuješ komentare od staraca da videoigre potiču na nasilje ili zaglupljuju ili da ćeš oslijepiti ili da ćeš ostati sam bez ijednog prijatelja... Zato ti donosimo nekoliko načina kako im dokazati suprotno.

1. Videoigre usporavaju starenje

Dok starenje ima svoje prednosti, sa sobom nosi i dosta problema. Kao što treniraš da bi ojačao tijelo, naš mozak isto treba biti u formi. Istraživanje sa Sveučilišta Iowa dokazalo je da upravo videoigre to i čine. Deset sati igranja videoigara kroz 5 do 8 tjedana,  usporava staranje za čak nekoliko godina. Pa ako se ne pretjeruje s gamingom, stvarno je koristan.

2. Bolje ćeš učiti

Dva istraživanja na Sveučilištu London i Queen Mary testirala su 72 volontera koji su igrali različite igre. Nakon 40 sata igranja videoigrica kroz oko šest tjedana, zaključili su da igranje npr. StarCrafta pomaže u boljem baratanju informacija. Zbog toga ćeš biti bolji u multitaskingu tj brže i uspješnije ćeš moći odrađivati stvari u isto vrijeme.

via GIPHY

3. Facebook igre su 'kul'

Više od 800 milijuna ljudi igra Facebook igrice svaki mjesec. Dovoljan broj da se zapitaš jesu li igrice stvarno toliko loše. Facebook je nedavno uveo i tehnologiju koja prepoznaje lice. Njihova platforma za igrice iz dana u dan se širi i nudi sve bolji sadržaj.

4. Donosiš bolje odluke

Da, testiranje provedeno među grupom mladih dokazalo je da te videoigrice čine odlučnijim. Ako često igraš npr. akcijske igre, počet ćeš uočavati detalje, brže reagirati i time donositi ispravnije odluke. Druga skupina mladih igrala je strateške igre, koje su s druge strane poboljšale koncentraciju i potakle na taktičnije razmišljanje.

via GIPHY

5. Ublažavaju bol

Još 2010. znanstvenici su otkrili videoigre, pogotovo one koje se bave virtualnom znanošću, dokazano smanjuju anksioznost pa čak i bolove nakon medicinskih zahvata ili kroničnih bolesti. Osobe koje igraju videoigre u smanjuju stres i otpuštaju endorfin tzv. hormon sreće.

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima
 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell
MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Laricaa

    nikad neću ostarit! :D
  • Avatar Sara_koja_hara

    Sara_koja_hara

    A pa zato ja dobivam same 5ice u skoli, moram jos ic halat 😜