Odličan recept za rižoto s limunom i piletinom!
Riža, piletina i limun su savršena kombinacija za lagan ručak. Zato smo vam pripremili recept baš za takav rižoto, a na vama je samo da ga isprobate!
SASTOJCI
- maslinovo ulje 1 žlica
- maslac 2 žlica
- luk 1 kom
- češnjak 2 režanj
- pileći zabatak - otkošteni 450 g
- sol 0,50 žličica
- crni papar 0,50 žličica
- arborio riža 1,50 šalica
- bijelo vino 120 ml
- pileći temeljac 850 ml
- limunova korica 1 žlica
- sok od limuna 1 žlica
- parmezan 0,33 šalica
- svježi bosiljak 0,25 šalica
POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 175 °C. Na srednje jakoj vatri zagrij vatrostalnu posudu s poklopcem.
- Dodaj maslinovo ulje i 1 žlicu maslaca. Umiješaj nasjeckani luk i zgnječeni češnjak te pirjaj 3 minute.
- Dodaj piletinu narezanu na kockice, posoli i popapri. Kuhaj 3 minute, samo da meso pobijeli izvana.
- Dodaj rižu i kratko je poprži u masnoći, oko 1 minutu.
- Ulij vino i vrući pileći temeljac. Dobro promiješaj i poklopi posudu. Stavi u pećnicu i peci 25-30 minuta. Izvadi iz pećnice.
- Umiješaj preostali maslac, limunovu koricu i sok te ribani parmezan. Kušaj i po potrebi doradi začinima.
- Posluži posuto nasjeckanim bosiljkom i dodatnim parmezanom.