Prvi 927 pregleda 22. rujna 2025.

Odličan recept za rižoto s limunom i piletinom!

Wahyu_t/Freepik

Riža, piletina i limun su savršena kombinacija za lagan ručak. Zato smo vam pripremili recept baš za takav rižoto, a na vama je samo da ga isprobate!

SASTOJCI

  • maslinovo ulje 1 žlica
  • maslac 2 žlica
  • luk 1 kom
  • češnjak 2 režanj
  • pileći zabatak - otkošteni 450 g
  • sol 0,50 žličica
  • crni papar 0,50 žličica
  • arborio riža 1,50 šalica
  • bijelo vino 120 ml
  • pileći temeljac 850 ml
  • limunova korica 1 žlica
  • sok od limuna 1 žlica
  • parmezan 0,33 šalica
  • svježi bosiljak 0,25 šalica

 | Autor: Youtube/canva Youtube/canva

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 175 °C. Na srednje jakoj vatri zagrij vatrostalnu posudu s poklopcem.
  2. Dodaj maslinovo ulje i 1 žlicu maslaca. Umiješaj nasjeckani luk i zgnječeni češnjak te pirjaj 3 minute.
  3. Dodaj piletinu narezanu na kockice, posoli i popapri. Kuhaj 3 minute, samo da meso pobijeli izvana.
  4. Dodaj rižu i kratko je poprži u masnoći, oko 1 minutu.
  5. Ulij vino i vrući pileći temeljac. Dobro promiješaj i poklopi posudu. Stavi u pećnicu i peci 25-30 minuta. Izvadi iz pećnice.
  6. Umiješaj preostali maslac, limunovu koricu i sok te ribani parmezan. Kušaj i po potrebi doradi začinima.
  7. Posluži posuto nasjeckanim bosiljkom i dodatnim parmezanom.


 

Tvoja reakcija?