Omiljeni jesenski desert - jabuke u šlafroku s cimetom!

screenshot/miss7gastro
Pohane jabuke uz dodatak cimeta voljele su sve generacije prije nas.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 jabuke
  • 70 g šećera
  • 120 g brašna
  • 3 žlice ruma
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • sol
  • 2 jaja
  • 1,5 dl ulja
  • 1 dl piva
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 žličica cimeta u prahu 

Postupak:

  1. Jabuke ogulite i izdubite im sredinu te ih narežite na ploške debljine oko 1 cm. Posipajte jabuke malo cimetom i šećerom te poprskajte rumom. Pustite da odstoje pola sata uz povremeno zalijevanje sokom koji ispuštaju.
  2. Izmiješajte brašno s praškom za pecivo, malo soli, žumanjcima i uljem. Postupno dolijevajte pivo. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodajte ga tijestu.
  3. Ploške jabuka umočite jednu po jednu u tijesto i pržite u vrućem dubokom ulju sa svake strane po 2-3 minute.
  4. Ocijedite ih na papirnatom ubrusu te još vruće posipajte šećerom i cimetom.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

 

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!

Posjeti joomboos.24sata.hr