Pohane jabuke uz dodatak cimeta voljele su sve generacije prije nas.
Sastojci:
- 4 jabuke
- 70 g šećera
- 120 g brašna
- 3 žlice ruma
- 1/2 žličice praška za pecivo
- sol
- 2 jaja
- 1,5 dl ulja
- 1 dl piva
- 1 žlica šećera u prahu
- 1 žličica cimeta u prahu
Postupak:
- Jabuke ogulite i izdubite im sredinu te ih narežite na ploške debljine oko 1 cm. Posipajte jabuke malo cimetom i šećerom te poprskajte rumom. Pustite da odstoje pola sata uz povremeno zalijevanje sokom koji ispuštaju.
- Izmiješajte brašno s praškom za pecivo, malo soli, žumanjcima i uljem. Postupno dolijevajte pivo. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodajte ga tijestu.
- Ploške jabuka umočite jednu po jednu u tijesto i pržite u vrućem dubokom ulju sa svake strane po 2-3 minute.
- Ocijedite ih na papirnatom ubrusu te još vruće posipajte šećerom i cimetom.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.