Omiljeni jesenski desert: štrudla s jabukama

canva
Slasna štrudla s jabukama se sprema brzo i jednostavno, a još brže nestaje s tanjura
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 pakiranje kora za štrudlu
  • 3 jaja
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša griza
  • 2 jogurta
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 750 g jabuka 
  • sok jednog limuna
  • 3 žličice cimeta
  • šećer u prahu

Priprema:

Prvo pripremi željeno voće. Ako imate smrznuto voće, izvadi ga na vrijeme da se odmrzne i ocijedi od sokova. Po želji zasladi. Ako voliš puno voća, njegovu količinu možeš i povećati. 

Jabuke naribaj, pokapaj limunovim sokom limuna i/ili pospi cimetom. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umuti. Zatim dodaj sve ostale sastojke i izmiješaj. 

Raširi kore i podijeli ih u 3 grupe po 3 lista. Koliko grupa imaš, toliko ćeš imati štruca. Većinom budu u paketu kora za štrudlu po 9 komada, pa ih podijelim na 3x3. Ako uzmeš paket od 12 kora, onda možeš od toga napraviti ili 3 štruce po 4 lista ili 4 štruce po 3 lista. 

Raširi jednu koru, namažite smjesom. Preko stavi drugu koru i namaži smjesom. Zatim stavi treću koru, namaži smjesom i rasporedi voće po želji. Kod nas to budu naribane jabuke posute cimetom, a osim jabuka najčešće koristim višnje i šljive. 

Nemoj zaboraviti i krajeve namazati, kako ne bi bili suhi. 

Zatim izmjeri pleh i vidi hoćeš li motati štrucu po širini ili po dužini. Smotaj štrucu i premjesti je u pleh za pečenje. Isti postupak ponovi s ostalim štrucama dok ne potrošiš kore.

Na kraju s ostatkom smjese, premaži kore i popuni prostor između kora. 

Peci otprilike 20 minuta na 180° C ili dok ne lijepo porumeni. Prije posluživanja pospi šećerom u prahu.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr