Orzoto s povrćem: Ukusan i hranjiv ljetni obrok

Canva
Ovaj recept je savršen za tople ljetne dane
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g ječma
  • 750 ml pilećeg temeljca
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • tikvica
  • pola svežnja timijana
  • 3 žlice peršina
  • 2 žlice maslaca

Priprema:

Na maslinovom ulju poprži sitno nasjeckan luk i češnjak te timijan. Kada luk poprimi zlatno žutu boju, u tavu dodaj ječam. Sve dobro promiješaj.

Podlij bijelim vinom i dinstaj dok se tekućina ne reducira. Ulij temeljac te kuhaj sve zajedno oko 30 minuta, povremeno miješajući. Orzoto je gotov kada popije svu tekućinu, a ječam omekša.

Pred kraj kuhanja dodaj tikvicu narezanu na kockice. Posoli i popapri prema ukusu. Kada je orzoto gotov, umiješaj maslac. Posluži odmah.

Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr