Orzoto s povrćem: Ukusan i hranjiv ljetni obrok
Ovaj recept je savršen za tople ljetne dane
Sastojci:
- 200 g ječma
- 750 ml pilećeg temeljca
- 200 ml bijelog vina
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- tikvica
- pola svežnja timijana
- 3 žlice peršina
- 2 žlice maslaca
Priprema:
Na maslinovom ulju poprži sitno nasjeckan luk i češnjak te timijan. Kada luk poprimi zlatno žutu boju, u tavu dodaj ječam. Sve dobro promiješaj.
Podlij bijelim vinom i dinstaj dok se tekućina ne reducira. Ulij temeljac te kuhaj sve zajedno oko 30 minuta, povremeno miješajući. Orzoto je gotov kada popije svu tekućinu, a ječam omekša.
Pred kraj kuhanja dodaj tikvicu narezanu na kockice. Posoli i popapri prema ukusu. Kada je orzoto gotov, umiješaj maslac. Posluži odmah.
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!