Ovaj recept je savršen za tople ljetne dane
Sastojci:
- 200 g ječma
- 750 ml pilećeg temeljca
- 200 ml bijelog vina
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- tikvica
- pola svežnja timijana
- 3 žlice peršina
- 2 žlice maslaca
Priprema:
Na maslinovom ulju poprži sitno nasjeckan luk i češnjak te timijan. Kada luk poprimi zlatno žutu boju, u tavu dodaj ječam. Sve dobro promiješaj.
Podlij bijelim vinom i dinstaj dok se tekućina ne reducira. Ulij temeljac te kuhaj sve zajedno oko 30 minuta, povremeno miješajući. Orzoto je gotov kada popije svu tekućinu, a ječam omekša.
Pred kraj kuhanja dodaj tikvicu narezanu na kockice. Posoli i popapri prema ukusu. Kada je orzoto gotov, umiješaj maslac. Posluži odmah.
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.