Osvježavajući desert od limuna i mascarponea!

Canva
Ukoliko vam se jede nešto slatko i osvježavajuće, a da pritom ne zahtijeva puno vremena, imamo dobru vijest za vas! Donosimo vam recept za sočnu roladu s limunom i mascarponeom
Vidi originalni članak

Ovaj je desert ukusna kombinacija mekanog biskvita i osvježavajuće kreme od mascarpone sira i limuna. Rolada se lako priprema te uz nju po želji poslužite šlag ili kuglicu sladoleda. U slast!

Sastojci - za biskvit:

  • maslac
  • 6 jaja
  • 60 g običnog brašna
  • 1 limun (korica)
  • 100 g šećera

Sastojci - za nadjev:

  • 250 g mascarpone sira
  • 3 žlice šećera u prahu
  • ½ limuna (sok)
  • 5 žlica curda od limuna 

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obložite masnim papirom za pečenje koji zatim premažite maslacem.
  2. Umutite žumanjke, brašno i šećer dok ne dobijete blijedu i gustu smjesu. Dodajte koricu limuna.
  3. Istucite bjelanjke u snijeg, a zatim ih lagano dodajte u smjesu žumanjka.
  4. Dobivenu smjesu ulijte u pripremljeni lim. Pecite 15 do 20 minuta. Jednom pečeni biskvit, izvadite van i pričekajte 10 minuta da se malo ohladi. Nakon toga na kuhinjskoj površini pripremite masni papir i posipajte ga šećerom u prahu te na njega preokrenite dobiveni biskvit. Nježno ogulite masni papir za pečenje. Ostavite sa strane da se ohladi u potpunosti.
  5. Da biste napravili punjenje, pomiješajte mascarpone sa šećerom u prahu i limunovim sokom. Dobivenu smjesu razmažite po biskvitu te na nju mjestimice dodajte curd od limuna. Po želji dodatno posipajte limunovom koricom i pažljivo zarolajte. Također po želji na roladu dodajte još šećera u prahu. U hladnjaku čuvajte dva do tri dana.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr