Ukoliko vam se jede nešto slatko i osvježavajuće, a da pritom ne zahtijeva puno vremena, imamo dobru vijest za vas! Donosimo vam recept za sočnu roladu s limunom i mascarponeom
Ovaj je desert ukusna kombinacija mekanog biskvita i osvježavajuće kreme od mascarpone sira i limuna. Rolada se lako priprema te uz nju po želji poslužite šlag ili kuglicu sladoleda. U slast!
Sastojci - za biskvit:
- maslac
- 6 jaja
- 60 g običnog brašna
- 1 limun (korica)
- 100 g šećera
Sastojci - za nadjev:
- 250 g mascarpone sira
- 3 žlice šećera u prahu
- ½ limuna (sok)
- 5 žlica curda od limuna
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obložite masnim papirom za pečenje koji zatim premažite maslacem.
- Umutite žumanjke, brašno i šećer dok ne dobijete blijedu i gustu smjesu. Dodajte koricu limuna.
- Istucite bjelanjke u snijeg, a zatim ih lagano dodajte u smjesu žumanjka.
- Dobivenu smjesu ulijte u pripremljeni lim. Pecite 15 do 20 minuta. Jednom pečeni biskvit, izvadite van i pričekajte 10 minuta da se malo ohladi. Nakon toga na kuhinjskoj površini pripremite masni papir i posipajte ga šećerom u prahu te na njega preokrenite dobiveni biskvit. Nježno ogulite masni papir za pečenje. Ostavite sa strane da se ohladi u potpunosti.
- Da biste napravili punjenje, pomiješajte mascarpone sa šećerom u prahu i limunovim sokom. Dobivenu smjesu razmažite po biskvitu te na nju mjestimice dodajte curd od limuna. Po želji dodatno posipajte limunovom koricom i pažljivo zarolajte. Također po želji na roladu dodajte još šećera u prahu. U hladnjaku čuvajte dva do tri dana.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.