Ova čokoladna torta je brzo gotova i košta manje od 30 kn
Sastojci:
Kora:
- 2 jaja
- 2 žlice brašna
- 1 žlica kakaa
- 2 žlice šećera
- 2 žlice ulja
- 2 žlice mlijeka
- pola praška za pecivo
Krema:
- 1 litra mlijeka
- 4 žlice gustina
- 6 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 žlice kakaa
- malo ekstrakta vanilije
Priprema:
Za početak, odvojite žumanjke od bjelanjaka. U posudu sa žumanjcima dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Potom dodajte ulje, brašno, kakao, mlijeko i prašak za pecivo pa sve dobro promiješajte. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg pa ga lagano umiješajte u prethodnu smjesu.
Dobivenu smjesu ulijte u prethodno nauljeni kalup i stavite u peći 15 minuta na 200 stupnjeva.
Dok se kora peče, pripremite kremu. Kremu ćete pripremiti tako što ćete prvo mlijeko podijeliti na dva jednaka dijela u dvije posude. U obje posude dodajte po tri žlice šećera i po dvije pune žlice gustina. U prvu posudu dodajte vanilin šećer i ekstrakt vanilije, a u drugu kakao. I jednu i drugu kremu stavite kuhati dok ne dobijete gustu smjesu.
Nakon što ste izvadili koru iz pećnice, prelijte ju mlijekom, a potom naizmjenično dodajte bijelu i smeđu smjesu jednu na drugu dok ih ne potrošite.
Gotovu tortu hladite u hladnjaku barem tri sata, ali najbolje preko noći pa poslužite. Dobar tek!