Prvi 34386 pregleda 02. travnja 2022.

Ova čokoladna torta je brzo gotova i košta manje od 30 kn

Canva/Opinionstage

Vikend je stigao i sigurni smo kako već razmišljate o tome koje slastice bi mogli pripremiti za uživanje u popodnevnom čaju ili kavi ili za druženja s dragim osobama. No, ako vam nedostaje inspiracije, na pravom ste mjestu jer vam donosimo recept za prefinu zebra tortu koja će oduševiti svakoga tko ju proba, a sigurni smo kako neće ostaviti niti prevelikog traga na kućnom budžetu jer sastojci za nju ne koštaju niti 30 kuna

Sastojci:

Kora:

  • 2 jaja
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice mlijeka
  • pola praška za pecivo

 | Autor: Screenshot/YouTube/Miss7 Screenshot/YouTube/Miss7

Krema:

  • 1 litra mlijeka
  • 4 žlice gustina
  • 6 žlica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žlice kakaa
  • malo ekstrakta vanilije

Priprema:

via GIPHY

Za početak, odvojite žumanjke od bjelanjaka. U posudu sa žumanjcima dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Potom dodajte ulje, brašno, kakao, mlijeko i prašak za pecivo pa sve dobro promiješajte. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg pa ga lagano umiješajte u prethodnu smjesu. 

Dobivenu smjesu ulijte u prethodno nauljeni kalup i stavite u peći 15 minuta na 200 stupnjeva.

Dok se kora peče, pripremite kremu. Kremu ćete pripremiti tako što ćete prvo mlijeko podijeliti na dva jednaka dijela u dvije posude. U obje posude dodajte po tri žlice šećera i po dvije pune žlice gustina. U prvu posudu dodajte vanilin šećer i ekstrakt vanilije, a u drugu kakao. I jednu i drugu kremu stavite kuhati dok ne dobijete gustu smjesu. 

Nakon što ste izvadili koru iz pećnice, prelijte ju mlijekom, a potom naizmjenično dodajte bijelu i smeđu smjesu jednu na drugu dok ih ne potrošite. 

Gotovu tortu hladite u hladnjaku barem tri sata, ali najbolje preko noći pa poslužite. Dobar tek!

 

USKORO KREĆE NOVA SEZONA JOOMBOOS VIDEOSTARA! STAY TUNED!

 | Autor:

Tvoja reakcija?