Vikend je stigao i sigurni smo kako već razmišljate o tome koje slastice bi mogli pripremiti za uživanje u popodnevnom čaju ili kavi ili za druženja s dragim osobama. No, ako vam nedostaje inspiracije, na pravom ste mjestu jer vam donosimo recept za prefinu zebra tortu koja će oduševiti svakoga tko ju proba, a sigurni smo kako neće ostaviti niti prevelikog traga na kućnom budžetu jer sastojci za nju ne koštaju niti 30 kuna
Sastojci:
Kora:
- 2 jaja
- 2 žlice brašna
- 1 žlica kakaa
- 2 žlice šećera
- 2 žlice ulja
- 2 žlice mlijeka
- pola praška za pecivo
Krema:
- 1 litra mlijeka
- 4 žlice gustina
- 6 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 žlice kakaa
- malo ekstrakta vanilije
Priprema:
Za početak, odvojite žumanjke od bjelanjaka. U posudu sa žumanjcima dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Potom dodajte ulje, brašno, kakao, mlijeko i prašak za pecivo pa sve dobro promiješajte. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg pa ga lagano umiješajte u prethodnu smjesu.
Dobivenu smjesu ulijte u prethodno nauljeni kalup i stavite u peći 15 minuta na 200 stupnjeva.
Dok se kora peče, pripremite kremu. Kremu ćete pripremiti tako što ćete prvo mlijeko podijeliti na dva jednaka dijela u dvije posude. U obje posude dodajte po tri žlice šećera i po dvije pune žlice gustina. U prvu posudu dodajte vanilin šećer i ekstrakt vanilije, a u drugu kakao. I jednu i drugu kremu stavite kuhati dok ne dobijete gustu smjesu.
Nakon što ste izvadili koru iz pećnice, prelijte ju mlijekom, a potom naizmjenično dodajte bijelu i smeđu smjesu jednu na drugu dok ih ne potrošite.
Gotovu tortu hladite u hladnjaku barem tri sata, ali najbolje preko noći pa poslužite. Dobar tek!
USKORO KREĆE NOVA SEZONA JOOMBOOS VIDEOSTARA! STAY TUNED!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.