Ova čokoladna torta od samo tri sastojka će vas oduševiti

Canva/Opinionstage
Brzi deserti sa što manje sastojaka jako su popularni u zadnje vrijeme pa vam donosimo recept za upravo jednu takvu slasticu. Radi se o čokoladnoj torti od samo tri sastojka koja će biti gotova za taj čas i koja će oduševiti sve koji ju kušaju
Vidi originalni članak

Sredina je tjedna i sigurni smo da već razmišljate o vikendu i ukusnim desertima koje ćete pripremati za se sebe ili možda za svoje goste koji su vam se već najavili.

Naravno, vikend je, prvenstveno, vrijeme za odmor i nema smisla da sate i sate provodite u kuhinji pripremajući hranu (osim ako baš to želite), pa smo za vas na Miss Zdrava pronašli recept za čokoladnu tortu koja će biti gotova za taj čas. I, ono najbolje - za nju su vam potrebna samo tri sastojka, među kojima nema brašna. Zapravo, ne morate čekati vikend, bacite se odmah na pripremu!

Sastojci:

  • 175 g tamne čokolade
  • 7 jaja
  • 140 g maslaca

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 140 stupnjeva pa u međuvremenu izlomite čokoladu na kocke i otopite je na pari. Kada se čokolada otopila, dodajte joj maslac koji ste prethodno narezali na manje dijelove. Miješajte dok se sve ne sjedini. Zatim pjenasto umutite žumanjke i dodajte ih u ohlađenu čokoladu lagano miješajući.

U drugoj posudi istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka pa žlicu po žlicu dodajte u pripremljenu smjesu. Miješajte lagano dok se sve ne sjedini. Smjesu izlijte u kalup kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje koju ćete napuniti vodom do pola visine kalupa. Tortu pecite oko 25 minuta dok površina ne postane hrskava, a sredina ostane mekana.

Kada je torta pečena, izvadite ju iz pećnice, ostavite da se ohladi pa ju poslužite. Možete ju poslužiti uz bobičasto voće, sladoled ili razne preljeve. Dobar tek!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr