Prvi 46263 pregleda 16. veljače 2022.

Ova čokoladna torta od samo tri sastojka će vas oduševiti

Canva/Opinionstage

Brzi deserti sa što manje sastojaka jako su popularni u zadnje vrijeme pa vam donosimo recept za upravo jednu takvu slasticu. Radi se o čokoladnoj torti od samo tri sastojka koja će biti gotova za taj čas i koja će oduševiti sve koji ju kušaju

Sredina je tjedna i sigurni smo da već razmišljate o vikendu i ukusnim desertima koje ćete pripremati za se sebe ili možda za svoje goste koji su vam se već najavili.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Naravno, vikend je, prvenstveno, vrijeme za odmor i nema smisla da sate i sate provodite u kuhinji pripremajući hranu (osim ako baš to želite), pa smo za vas na Miss Zdrava pronašli recept za čokoladnu tortu koja će biti gotova za taj čas. I, ono najbolje - za nju su vam potrebna samo tri sastojka, među kojima nema brašna. Zapravo, ne morate čekati vikend, bacite se odmah na pripremu!

Sastojci:

  • 175 g tamne čokolade
  • 7 jaja
  • 140 g maslaca

Priprema:

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Pećnicu zagrijte na 140 stupnjeva pa u međuvremenu izlomite čokoladu na kocke i otopite je na pari. Kada se čokolada otopila, dodajte joj maslac koji ste prethodno narezali na manje dijelove. Miješajte dok se sve ne sjedini. Zatim pjenasto umutite žumanjke i dodajte ih u ohlađenu čokoladu lagano miješajući.

U drugoj posudi istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka pa žlicu po žlicu dodajte u pripremljenu smjesu. Miješajte lagano dok se sve ne sjedini. Smjesu izlijte u kalup kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje i pokrijte folijom. Kalup stavite u veću posudu za pečenje koju ćete napuniti vodom do pola visine kalupa. Tortu pecite oko 25 minuta dok površina ne postane hrskava, a sredina ostane mekana.

Kada je torta pečena, izvadite ju iz pećnice, ostavite da se ohladi pa ju poslužite. Možete ju poslužiti uz bobičasto voće, sladoled ili razne preljeve. Dobar tek!

 

 | Autor:

Tvoja reakcija?