Ova cura je alergična na emocije. Da, doslovno...

natashacoatesgb/instagram
Britanka Natasha prisiljena je izbjegavati društvene situacije jer bi ju prejake emocije tijekom druženja doslovno mogle, doslovno, ubiti
Vidi originalni članak

Britanska gimnastičarka Natasha Coates boluje od sindroma aktivacije mastocita, odnosno, alergična je na snažne emocije i to znači da bi ju bilo kakva vrsta jakih emocija kao što su smijeh ili tuga, mogle ubiti, piše.

Kako piše 24sata, mastociti su zapravo bijele krvne ćelije najpoznatije po ulozi u alergijama, a spomenuti proces događa se kada one u tijelu osobe ispuštaju previše tvari u pogrešno vrijeme.

To za Natashu znači da nagle promjene u njenom tijelu kao što je smijeh ili znojenje mogu uzrokovati po život opasnu alergijsku reakciju i pad u anafilaktički šok. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natasha Coates (@natashacoatesgb)

"Alergična sam na jake emocije. Sve promjene u tijelu, bilo da se smijem, plačem, da sam tužna ili pod stresom, mogu izazvati kemijsku reakciju. To se događa gotovo svaki dan i hospitalizirana sam više od 500 puta", objašnjava. 

Prvo iskustvo anafilaktičkog šoka zbog previše emocija, Natasha je doživjela s 18 godina.

"Bila sam na velikom javnom događaju kada sam odjednom osjetila drhtavicu, vrtoglavicu i bilo mi je teško disati. U bolnicu su me odveli uz policijsku pratnju. Bila sam bez svijesti, ali kad sam došla sebi bila sam prestrašena", ispričala je. 

Liječnici su je uvjeravali da se to može dogoditi našim tijelima, rijetko, pa je pomislila da je imala reakciju kakva se događa jednom u životu. Međutim, nakon toga je imala osam reakcija u dva tjedna zbog kojih se vratila na hitnu pomoć.

"Sada se redovito nosim s ovom ozbiljnošću reakcije kod kuće", rekla je. Ali ranije bi odmah zatražila liječničku pomoć.

 

Pogledajte treću epizodu Outsidera!

Posjeti joomboos.24sata.hr