Ova rolada s mandarinama savršena je za početak jeseni

50shadesofhunger/instagram
Sezona mandarina već polako počinje i sigurni smo da ćete ih ubrzo svi imati u svojim domovima. A ako se pitate na koje sve načine ćete ih moći iskoristiti, osim u njihovom sirovom obliku, nastavite čitati jer vam u nastavku donosimo recept za roladu od mandarina koja će, i okusom i izgledom oduševiti sve koji ju probaju
Vidi originalni članak

Sastojci: 

Za biskvit

  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 5 žlica glatkog brašna

Za kremu

  • 500 ml mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 3 žlice glatkog brašna 
  • 6 žlica šećera
  • 1 naranča, ribana korica (može i bez toga)
  • 125 g margarina
  • 6 ili 7 mandarina srednje veličine 

Priprema:

Sve sastojke za biskvit pomiješajte u jednoličnu smjesu, prelijte ju u veću tepsiju obloženu papirom za pečenje tako da biskvit, kada se ispeče, bude debljine oko 1 cm. Pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva ili dok čačkalica zabodena u biskvit ne izađe suha. Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz tepsije i, kako piše Coolinarika, zamotajte u vlažnu krpu.

Zatim pripremite kremu. Za početak, od 500 ml mlijeka odvojite 100 ml i u tih 100 ml mlijeka umutite puding, šećer i brašno, a ostatak stavite da prokuha. Kada je mlijeko prokuhalo, dodajte mu mješavinu pudinga i brašna i cijelo vrijeme miješajte dok se puding ne zgusne. 

Maknite s vatre, ostavite da se ohladi pa u kremu umutite margarin. 

Kremu premažite preko biskvita i uz rub posložite mandarine pa zarolajte. Dobivenu roladu stavite u frižider na nekoliko sati. Najbolje preko noći kako bi se sve stisnulo i okusi proželi.

Kada se rolada ohladila, narežite ju na šnite željene veličine i poslužite.

Uživajte u ovom jesenskom desertu!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr