Sezona mandarina već polako počinje i sigurni smo da ćete ih ubrzo svi imati u svojim domovima. A ako se pitate na koje sve načine ćete ih moći iskoristiti, osim u njihovom sirovom obliku, nastavite čitati jer vam u nastavku donosimo recept za roladu od mandarina koja će, i okusom i izgledom oduševiti sve koji ju probaju
Sastojci:
Za biskvit
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kakaa u prahu
- 5 žlica glatkog brašna
Za kremu
- 500 ml mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 3 žlice glatkog brašna
- 6 žlica šećera
- 1 naranča, ribana korica (može i bez toga)
- 125 g margarina
- 6 ili 7 mandarina srednje veličine
Priprema:
Sve sastojke za biskvit pomiješajte u jednoličnu smjesu, prelijte ju u veću tepsiju obloženu papirom za pečenje tako da biskvit, kada se ispeče, bude debljine oko 1 cm. Pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva ili dok čačkalica zabodena u biskvit ne izađe suha. Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz tepsije i, kako piše Coolinarika, zamotajte u vlažnu krpu.
Zatim pripremite kremu. Za početak, od 500 ml mlijeka odvojite 100 ml i u tih 100 ml mlijeka umutite puding, šećer i brašno, a ostatak stavite da prokuha. Kada je mlijeko prokuhalo, dodajte mu mješavinu pudinga i brašna i cijelo vrijeme miješajte dok se puding ne zgusne.
Maknite s vatre, ostavite da se ohladi pa u kremu umutite margarin.
Kremu premažite preko biskvita i uz rub posložite mandarine pa zarolajte. Dobivenu roladu stavite u frižider na nekoliko sati. Najbolje preko noći kako bi se sve stisnulo i okusi proželi.
Kada se rolada ohladila, narežite ju na šnite željene veličine i poslužite.
Uživajte u ovom jesenskom desertu!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.