Ova mjesta su inspirirala najpoznatije crtiće u povijesti

butnomatter.theroadislife/Instagram
Imamo dobru vijest za sve ljubitelje kultnih animiranih filmova: Kad vidite ovaj popis odmah ćete izvaditi putovnicu, jer vas vodimo u svijet bajke!
Vidi originalni članak

Mislio si da su mjesta iz crtića izmišljena? Možda ćeš se iznenaditi kada ti kažemo da većina njih stvarno postoji. Ovi idilični gradovi i palače poslužile su kao inspiracija kreatorima naših omiljenih animiranih filmovima.

Vrijeme je da kreneš štedjeti novac jer ćeš nakon ovog članka sigurno poželjeti putovati svijetom.

1.  Mont Saint-Michel, Francuska (Vrlo zapetljana priča).

Ovaj bajkoviti otok na sjeverozapadnoj obali Francuske inspirirao je Disney produkciju prilikom stvaranja animiranog klasika koji je djelomično baziran na bajci braće Grimm, Zlatokosi.

2. Tour D'Argent, Francuska (Ratatouille) 

Ratatouille je animirani film američkog animacijskog studija Pixar iz 2007. godine. Osvojio je veliki broj nagrada, između ostalog Oscara i Zlatni globus u kategoriji najboljeg animiranog filma.  U ovom francuskom restoranu koji je poslužio kao inspiracija za Gusteauov restoran, predjelo košta oko 90 € (675 kn). 

3. Château de Chambord, Francuska (Ljepotica i zvijer)

Ljubitelji 'Ljepotice i zvijeri' svakako moraju posjetiti Château de Chambord, koji je poslužio kao inspiracija za stvaranje ‘Beast Castle-a’. Možda odletiš u bajkoviti svijet Belle i zvijeri.

 

4. Riquewihr, Francuska (Ljepotica i zvijer)

Još jedna stanica za ljubitelje 'Ljepotice i zvijeri'. Odvede li te put u Pariz, svakako prošetaj predivnim gradom Riquewihrom, za koji se kaže da je inspirirao selo u kojem je Belle pjevala o tome kako joj je dosadno njezin "pokrajinski život". Grad je također ispunjen nizovima šarenih zgrada koje će ti omogućiti da napraviš puno predivnih fotografija.

5. Château de Chenonceau, Francuska (Walt Disney World) 

Château de Chenonceau bio je jedan od mnogih dvoraca koji su poslužili kao inspiracija za Pepeljugin dvorac u svijetu Walt Disneya. A sigurni smo da ćeš se složiti s nama da dvorac izgleda uistinu očaravajuće.

6. Château de Chaumont, Francuska (Svijet Walt Disneya)

Ovdje je riječ o još jednoj građevini koja je poslužila kao inspiracija za Pepeljugin dvorac. Plavi krovovi na ovoj prekrasnoj palači inspirirali su dizajnera Herberta Rymana dok je stvarao kultni dvorac ‘Magic Kingdom’.

                     

7. Regent park, Engleska (Sto i jedan dalmatinac)

Ovaj film nas totalno vraća u djetinjstvo kao i ova lokacija koju ćeš sigurno prepoznati vidiš li ju uživo. Samo pazi da ne naletiš na Cruellu!

8. Blenheim castle , Engleska (Pepeljuga)

Ako te oduvijek oduševljavala priča o Pepeljugi, dolazimo do još jedne prepoznatljive lokacije iz tog animiranog filma. Riječ je o palači kneza Kita. Ipak, njezina veličina preoblikovana je pomoću tehnologije CGI, tako da može izgledati malo drugačije uživo. 

Ovim fotkama vratili smo se u djetinjstvo, a rado bi ih i posjetili. Piši nam u komentare koje od ovih mjesta bi ti najradije posjetio/la?

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr