Prvi 647 pregleda 06. kolovoza 2019.

Ova mjesta su inspirirala najpoznatije crtiće u povijesti

butnomatter.theroadislife/Instagram

Imamo dobru vijest za sve ljubitelje kultnih animiranih filmova: Kad vidite ovaj popis odmah ćete izvaditi putovnicu, jer vas vodimo u svijet bajke!

Mislio si da su mjesta iz crtića izmišljena? Možda ćeš se iznenaditi kada ti kažemo da većina njih stvarno postoji. Ovi idilični gradovi i palače poslužile su kao inspiracija kreatorima naših omiljenih animiranih filmovima.

Vrijeme je da kreneš štedjeti novac jer ćeš nakon ovog članka sigurno poželjeti putovati svijetom.

1.  Mont Saint-Michel, Francuska (Vrlo zapetljana priča).

Ovaj bajkoviti otok na sjeverozapadnoj obali Francuske inspirirao je Disney produkciju prilikom stvaranja animiranog klasika koji je djelomično baziran na bajci braće Grimm, Zlatokosi.

 | Autor: disneyallthewayup/Instagram disneyallthewayup/Instagram  | Autor: Unsplash/dominos Instagram Unsplash/dominos Instagram

2. Tour D'Argent, Francuska (Ratatouille) 

Ratatouille je animirani film američkog animacijskog studija Pixar iz 2007. godine. Osvojio je veliki broj nagrada, između ostalog Oscara i Zlatni globus u kategoriji najboljeg animiranog filma.  U ovom francuskom restoranu koji je poslužio kao inspiracija za Gusteauov restoran, predjelo košta oko 90 € (675 kn). 

 | Autor: etienne_leger/Instagram etienne_leger/Instagram

3. Château de Chambord, Francuska (Ljepotica i zvijer)

Ljubitelji 'Ljepotice i zvijeri' svakako moraju posjetiti Château de Chambord, koji je poslužio kao inspiracija za stvaranje ‘Beast Castle-a’. Možda odletiš u bajkoviti svijet Belle i zvijeri.

 | Autor: Unsplash/dominos Instagram Unsplash/dominos Instagram  

4. Riquewihr, Francuska (Ljepotica i zvijer)

Još jedna stanica za ljubitelje 'Ljepotice i zvijeri'. Odvede li te put u Pariz, svakako prošetaj predivnim gradom Riquewihrom, za koji se kaže da je inspirirao selo u kojem je Belle pjevala o tome kako joj je dosadno njezin "pokrajinski život". Grad je također ispunjen nizovima šarenih zgrada koje će ti omogućiti da napraviš puno predivnih fotografija.

 | Autor: butnomatter.theroadislife/Instagram butnomatter.theroadislife/Instagram

5. Château de Chenonceau, Francuska (Walt Disney World) 

Château de Chenonceau bio je jedan od mnogih dvoraca koji su poslužili kao inspiracija za Pepeljugin dvorac u svijetu Walt Disneya. A sigurni smo da ćeš se složiti s nama da dvorac izgleda uistinu očaravajuće.

 | Autor: danilakopitayko/Instagram danilakopitayko/Instagram

6. Château de Chaumont, Francuska (Svijet Walt Disneya)

Ovdje je riječ o još jednoj građevini koja je poslužila kao inspiracija za Pepeljugin dvorac. Plavi krovovi na ovoj prekrasnoj palači inspirirali su dizajnera Herberta Rymana dok je stvarao kultni dvorac ‘Magic Kingdom’.

 | Autor: myloirevalley/Instagram myloirevalley/Instagram                      

7. Regent park, Engleska (Sto i jedan dalmatinac)

Ovaj film nas totalno vraća u djetinjstvo kao i ova lokacija koju ćeš sigurno prepoznati vidiš li ju uživo. Samo pazi da ne naletiš na Cruellu!

 | Autor: catepiscca/Instagram catepiscca/Instagram

8. Blenheim castle , Engleska (Pepeljuga)

Ako te oduvijek oduševljavala priča o Pepeljugi, dolazimo do još jedne prepoznatljive lokacije iz tog animiranog filma. Riječ je o palači kneza Kita. Ipak, njezina veličina preoblikovana je pomoću tehnologije CGI, tako da može izgledati malo drugačije uživo. 

 | Autor: maaikegulden/Instagram maaikegulden/Instagram

Ovim fotkama vratili smo se u djetinjstvo, a rado bi ih i posjetili. Piši nam u komentare koje od ovih mjesta bi ti najradije posjetio/la?

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    coool