Ova torta od kokosa apsolutno je neodoljiva!

alomvilaggasztro/instagram
Pripremite ovu neodoljivu slasticu na Dan torte od kokosa! Sad je apsolutno savršeno vrijeme za ovaj desert. Evo što će vam sve trebati i kako pripremiti ovu tortu:
Vidi originalni članak

Sastojci za biskvit:

  • 7 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 70 g oštrog brašna
  • 150 g kokosovog brašna

Sastojci za kremu:

  • 7 žumanjaka
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 700 ml mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 ml slatkog vrhnja

Dodatno:

  • 12 komada petit keksa
  • 100 ml mlijeka
  • 2-3 žlice maraskina

Za posipanje:

  • 50 g kokosova brašna

Priprema biskvita:

1. Bjelanjke dobro istucite u čvrsti snijeg te im dodajte šećer i vanilin šećer te nastavite miješati, ali dodajte ih postepeno.

2. Pomiješajte pzp i brašno te dodajte bjelanjcima, a na kraju u sve lagano umiješajte i kokosovo brašno.

3. Smjesu stavite u kalup za torte promjera 26 cm (poželjno) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. 

4. Pecite biskvit u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva između 15 i 20 minuta, dok površina ne poprimi lagano žutu boju.

Priprema kreme:

1. Žumanjke umiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.

2. Ostatak mlijeka stavite na laganu vatru pa kad provrije, dodajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz konstantno miješanje dok se smjesa ne sjedini pa ohladite.

3. Maslac i šećer umutite mikserom pa dodajte u ohlađenu kremu. 

4. Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag pa i njega dodajte u kremu i sve pomiješajte.

5. Na pečeni biskvit stavite polovicu kreme pa gore poredajte petit kekse koje ste prethodno umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte kekse ostatkom kreme pa sve pospite kokosovim brašnom.

Poslužite tortu dobro ohlađenu, a više ovakvih recepata potražite na Coolinarici!

Posjeti joomboos.24sata.hr