Pripremite ovu neodoljivu slasticu na Dan torte od kokosa! Sad je apsolutno savršeno vrijeme za ovaj desert. Evo što će vam sve trebati i kako pripremiti ovu tortu:
Sastojci za biskvit:
- 7 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- 70 g oštrog brašna
- 150 g kokosovog brašna
Sastojci za kremu:
- 7 žumanjaka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 700 ml mlijeka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 500 ml slatkog vrhnja
Dodatno:
- 12 komada petit keksa
- 100 ml mlijeka
- 2-3 žlice maraskina
Za posipanje:
- 50 g kokosova brašna
Priprema biskvita:
1. Bjelanjke dobro istucite u čvrsti snijeg te im dodajte šećer i vanilin šećer te nastavite miješati, ali dodajte ih postepeno.
2. Pomiješajte pzp i brašno te dodajte bjelanjcima, a na kraju u sve lagano umiješajte i kokosovo brašno.
3. Smjesu stavite u kalup za torte promjera 26 cm (poželjno) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
4. Pecite biskvit u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva između 15 i 20 minuta, dok površina ne poprimi lagano žutu boju.
Priprema kreme:
1. Žumanjke umiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
2. Ostatak mlijeka stavite na laganu vatru pa kad provrije, dodajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz konstantno miješanje dok se smjesa ne sjedini pa ohladite.
3. Maslac i šećer umutite mikserom pa dodajte u ohlađenu kremu.
4. Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag pa i njega dodajte u kremu i sve pomiješajte.
5. Na pečeni biskvit stavite polovicu kreme pa gore poredajte petit kekse koje ste prethodno umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte kekse ostatkom kreme pa sve pospite kokosovim brašnom.
Poslužite tortu dobro ohlađenu, a više ovakvih recepata potražite na Coolinarici!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.